Krullen, volume of steil?

Textuur

Textuur

Krullen, volume of steil? De haarstylisten van Pierôt kunnen je helpen bij het maken van een beslissing om de textuur van je haar te veranderen of te versterken. Er zijn veel nieuwe technieken beschikbaar om je haar meer volume te geven, krullend te maken of juist steil. Permanenten of straightening is een chemisch proces waar het haar geschikt voor moet zijn; daarom kan alleen een specialist bepalen wat de mogelijkheden voor jouw type haar zijn. Lees hieronder meer over alle mogelijkheden. Ook kun je inspiratie opdoen met onze foto’s. Je kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek. We kunnen je haar testen en je een advies op maat geven zodat je weet welke behandeling het mooiste resultaat geeft.

Volume

Meer volume? Heb je dun of futloos haar dat slap langs het hoofd valt? In dat geval kan een permanent of een root-lift de oplossing zijn om meer volume in je haar te creëren. Dit zorgt voor meer stevigheid, volume en voor dikker ogend haar. Een root-lift is een moderne benaming voor de aanzet-permanent. We maken een omvorming op de eerste centimeters van het haar met behulp van grove wikkels waarbij de lengten ingepakt worden en het haar daardoor steil blijft. Zo krijg je geen krul maar wél volume, een aanrader voor korte tot halflange kapsels. Een root-lift is geschikt voor kort tot halflang haar en houdt ongeveer zes tot acht weken.

Steil haar

Droog pluizend haar, te veel krul, of last van natuurlijke ‘vleugeltjes’ die je elke dag in model moet krijgen – hier kan straightening oftewel het haar glad maken dé uitkomst zijn. Ervaar hoe het is om mooi glad, glanzend haar te hebben dat niet pluist! We hebben verscheidene methodes, blijvend of tijdelijk, die natuurlijke krul of valling wat grover of helemaal steil maken. Onze hairstylisten kunnen bepalen welk effect in combinatie met jouw haar haalbaar is en welk prijskaartje daaraan hangt. Daarom raden we aan eerst een afspraak te maken voor een adviesgesprek zodat we kunnen bepalen welke methode het mooiste resultaat geeft.

Bij pluizend haar dat teveel volume heeft biedt Pierôt verschillende mogelijkheden zoals Keratinebehandelingen die enkele maanden verzorging geven. (link naar keratinetreatment) Deze treatments zijn in veel gevallen gewoon te combineren met kleur en highlight-behandelingen.

De Braziliaanse X-tenso behandeling is een thermische relaxmethode waarbij het haar soms wel tot 60% gladder wordt. Daarnaast helpt dit om pluizig haar te voorkomen en zorgt dat je kapsel langer in model blijft. Middels X tenso Moisturist maken we de krul rustiger, het geeft glans, reduceert de krulsterkte en volume tot max 40%. De natuurlijke krul zal langzaam weer terug komen.

Wil je echt steil haar dan kun je ook een definitieve methode overwegen, de Japanse Straightening. Deze methode is een 4,5 uur durende CHI-behandeling waarbij het haar definitief steil wordt. Deze steilmaker verandert de haarstructuur en textuur door het verbreken van zwavelverbindingen tot in de kern van het haar. Sterk krullend en kroezend haar wordt hierdoor steil, glad en glanzend. Wat dus betekent dat het haar - ook als je onder de douche vandaan komt en je haar aan de lucht laat drogen - steil opdroogt. Door het permanente effect krijg je wel uitgroei van krullen. Wij adviseren maximaal twee keer per jaar deze uitgroei bij te werken.

Krullen of permanent

Blijvende krullen, door de kapper gecreëerd, wordt in de volksmond nog steeds een ‘permanent’ genoemd. Denk hierbij echter niet aan ‘het permanentje’ van vroeger. Er zijn inmiddels nieuwe technieken en producten die zorgen voor een geweldige krullenbos of een extra volume-boost. Waves, krullen, omvorming, spiraalpermanent, shaper-krullen of alleen volume door een root-lift? Het kan allemaal, ‘volumekapsels’ zijn weer helemaal in. Van nature geen volle bos krullen maar slap, fijn of steil haar? Geen probleem: wij kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw haar.

Heb je sluikvallend haar en wil je een natuurlijke krul, dan is een grove permanent wellicht een oplossing. Het haar kan klassiek met rollers of met shapers gepermanent worden. Deze schuimrubberen papillotten geven een onregelmatige krultekening waardoor de krullen een prachtige natuurlijke valling hebben. Heb je lang, gezond haar en wil je een echte kop met krullen, overweeg dan een spiraalpermanent. Door het haar met heel veel wikkels of shapers als een spiraal op te draaien, ontstaat een sterke krul met optimale veerkracht. Uiteraard is het wel zo dat mooi, gezond haar ook de mooiste krullen geeft. Afhankelijk van je haartype, haarverzorging en de gekozen krulsterkte kan een permanent van een aantal maanden tot soms wel een halfjaar blijven zitten. Een permanent is niet geschikt voor elk haartype en haarlengte. Als je meer dan 30% highlights in het haar hebt, een onrustige hoofdhuid hebt of een zeer poreuze haarkwaliteit, dan is het niet aan te raden om te permanenten. Dit komt doordat het een chemische behandeling is die zijn tol eist voor het haar. Laat je dus van tevoren goed informeren door onze haarstylisten. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Kijk op onze gallery voor de mooiste krullen!