Pierôt Amsterdam 020-6794120
Pierôt Haarlem 023-5511156
Blog

Mr & Mrs Pierôt

Nieuws
1

Nieuwsgierig naar de drijvende krachten achter Pierôt? Lees onderstaand interview en maak kennis met Maurice & Daniëlla.

Daniëlla, wat vind jij Maurice zijn beste eigenschap?

Daniëlla: “Maurice kan, ondanks dat hij het ontzettend druk heeft, intens genieten van de dingen om zich heen. We waren laatst voor een show van L’Oréal in Parijs en staan midden in het Louvre waar ik voornamelijk mooie mannen en mooie vrouwen zie. Ondertussen denk ik al na over het galadiner dat erna komt en als ik toch bezig ben ook aan de show die we volgende week zelf gaan doen en ondertussen staat Maurice op datzelfde moment heel relaxed om zich heen te kijken en zegt: 'Maar kijk nou eens écht naar het gebouw.'”

Maurice: “Ik zie al die waanzinnige plafonds, dat verlichte, verweerde gebouw, die bronstinten, die kunst op die monumentale plek.“

Daniëlla: “Als ik dan niet zeg dat we op moeten schieten blijft hij rustig staan, alle hectiek op zo’n moment gaat aan hem voorbij.”

Maurice: “Klopt. Ik kan optimaal genieten. Ik geloof niet dat ik snel last heb van stress."

Maurice, nu jij, wat vind jij de beste eigenschap van Daniëlla?

Maurice: “Wat ik bewonderenswaardig vind is dat zij tien dingen tegelijk kan. Een multitasker ten top. Daniëlla kan heel veel dingen tegelijk: denken, uitvoeren én aansturen. Fijn, want dan kan ik het lekker loslaten.”

Daniëlla: “Yin en yang zijn we, we voelen elkaar heel goed aan. We zijn behoorlijke tegenpolen; terwijl ik ’s morgens thuis probeer alle ballen in de lucht te houden, stapt Maurice op zijn scootertje en rijdt op zijn gemak naar de zaak toe.”

Ben je daar jaloers op?

Daniëlla: “Ik ben nooit jaloers, maar hier benijd ik hem wel om. Na een hysterische dag werken komt hij thuis, zet acuut de knop om en gaat ontspannen. Dat relaxte heb ik niet in me. Zelfs niet op vakantie. Iedereen vindt dat raar, maar mij straf je door me op het mooiste resort in Hawaï te zetten waar ik geen contact heb met mijn werk. Misschien heb ik lichtelijk wat controledwang.”

Maurice, welke karaktereigenschap benijd jij in Daniëlla?

Maurice: “Niks!”

Daniëlla: “Wat? Je zou toch wel iets van mijn organisatietalent willen?”

Maurice: “Nee.”

Daniëlla: “Maar ik heb toch wel íets in me wat jij zou willen?”

Maurice: “Nee hoor. Ik ben oprecht blij met mezelf. Maar…. ik kan wel lekker functioneren doordat Daniëlla zoveel regelwerk op zich neemt.”

Hoe houden jullie het zo lang vol samen?

Daniëlla: “Heel eenvoudig: gewoon af en toe de deuren dichtdoen.”

Maurice: “Heerlijk die rust. Weet je, we werken beiden zo’n tachtig uur in de week maar zitten niet continu op elkaars lip. Ik sta op de werkvloer en Daniëlla runt de salons vanaf kantoor waardoor we overdag nauwelijks contact hebben.”

Jullie toekomstplannen?

Maurice: “Het aanbod van Pierôt College is uitgebreid. We hebben ons in eerste instantie op leerlingkappers gericht maar ondertussen geven we ook trainingen aan collega-kappers. Zo geef ik Advanced Classes in kleuren en knippen maar ook MasterClasses voor avantgardistisch werk.“

Daniëlla: “Voor leerlingen van kappersopleidingen hebben we Basic Classes ontwikkeld. Als een leerling van de beroepsopleiding komt, is hij absoluut nog niet klaar voor het vak. Op school leer je de basis, maar niet de praktijk en dat gat tussen school en werkvloer willen we kleiner maken.”

Maar jullie gaan kappers opleiden die niet bij jullie werken, dat zijn toch concurrenten?

Daniëlla: “Wij hebben geen concurrenten maar alleen collega’s die het ook goed doen. Wij zijn uniek, de anderen zijn dat ook. De raakvlakken en het spanningsveld houden ons scherp.”

Maurice: “Ik heb er geen moeite mee om kennis over te dragen. Het mooi maken, het creëren, het ‘out of the box’ denken deel ik graag, ik vind het ook leuk om te zien hoe dat anderen inspireert en dat inspireert mij ook weer.”

Bemoeien jullie je met elkaars uiterlijk?

Maurice: “We knippen elkaars haar. Een paar weken terug, op diezelfde show in het Louvre, was ik zwaar geïnspireerd want ik had net de nieuwste technieken van de top van de wereld gezien. Ik bedoel, het waren de wereldkampioenschappen! Voor het galafeest die avond ga ik aan de slag met Daniëlla’s haar en wat denk je, trekt ze gewoon alle speldjes weer uit mijn creatie!”

Daniëlla: “Vind je het gek. Je ging een kuif maken!”

Maurice: “Te leuk gewoon.”

Daniëlla: “Niet. Het was net of ik de tussen de deur had gezeten. Vervolgens zorgde hij er ook nog voor dat mijn oren vrij kwamen. Ik houd niet van oortjes.”

Maurice: “Wil ik mijn eigen vrouw er een keer leuk anders uit laten zien, dan mag dat gewoon niet.”

Daniëlla: “Ik heb het hem ook gezegd. 'Jij maakt alle vrouwen altijd mooi behalve mij.'”

Maurice: “Ze zat zwaar te muiten waar al mijn collega’s bij waren. Ik was er klaar mee, heb haar de rest van de avond niet meer gesproken.”

Daniëlla: “Lekker rustig.”

Maurice: “Ik kan iedereen een mooie andere look geven maar bij haar krijg ik het niet voor elkaar. Het toppunt van drama. Elke keer als ik haar haar anders wil doen dan ze gewend is, ontstaat er een soort huwelijkscrisis.“

Daniëlla: “Tijdens de uitreiking van de Coiffure Award had ik mijn haar ook los, dan voel ik me gewoon prettiger. Maurice wilde het omhoog maar dat wilde ik natuurlijk niet. Staat er een week later een foto van mij in weekblad Privé met als commentaar dat het mooier was geweest als ik mijn haar had opgestoken. Vervolgens ligt hij in een deuk. Ik kreeg gelukkig wel lovende kritieken over mijn jurk.”

Jullie zien er altijd goed uit. Op vakantie zeker ook strak in de lak?

Daniëlla. “Nee hoor, dat valt heel erg mee, dan houden we het makkelijk. Thuis hebben we planken vol met conditioner, zonbeschermer voor het haar, glanslakjes enzovoort maar als we weggaan denk ik er gewoon niet aan die spullen mee te nemen. Terwijl ik de koffers inpak, ben ik nog duizend en één andere dingen aan het regelen. De laatste vakantie hadden we zelfs geen shampoo bij ons.”

Wie staat er ‘s ochtends het langst voor de spiegel?

Daniëlla: “Maurice!”

Maurice: “Alleen omdat ik niet wakker kan worden hoor.”

Daniëlla: “Hij staat echt een kwartier onder de douche, ik ben binnen twee minuten klaar. We ontbijten altijd met de kinderen op bed. Dan gaat de tv aan, doet Maurice zijn eigen ritueel en ik de rest. Ik was eens een paar dagen in Spanje voor een internationaal managementcongres. Belde ik Maurice om te vragen hoe het ging, bleek dat hij om twee uur ‘s nachts nog brood had staan bakken.”

Maurice: “Wil ik wat brood uit de vriezer halen voor de volgende ochtend, is er niks. Gelukkig vond ik een pak broodmix. Ik stof een broodbakmachine af die nog ergens achter in de garage stond en ga aan de slag. Compleet mislukt. Je kon er een raam mee ingooien. Ik voelde me die dagen dat Daniëlla er niet was net Jack Bauer uit de tv-serie 24, van voren wist ik niet dat ik van achteren leefde. Nou oké, ik geef het wel toe: ik heb haar gemist.”

 

 

 

 

 

 

Team  Pierôt Team Pierôt

Meerdere personeelsleden van Pierôt werken mee aan dit blog

Kort over het blog

In deze blog laten wij en ons team zien wat ons inspireert en waar wij ons mee bezig houden.

Wimperextensies Pierot Haarlem

Volle en lange wimpers

Spread the word
Spread the word

Blij met mijn nieuwe schaar!

De laatste weken krijg ik van steeds meer klanten de vraag hoe het nu met mijn duim gaat.


Sinds vorig jaar zomer begonnen de klachten in mijn duim. Vervelend pijntje, zal wel over gaan dacht ik. Maar het werd alleen maar erger. Na een paar bezoeken aan mijn huisarts en een hoop medicijnen verder verwees hij me door naar het ziekenhuis. Daar werd me verteld dat het een peesontsteki ...

Team Pierôt
test

Barbershop Pierot: In de pers

Nieuws Team Pierôt