Pierôt Amsterdam 020-6794120
Pierôt Haarlem 023-5511156
 
 
 
 
 
 

Kleuren

Kleuradvies en expertise

Hair is the New Make-up.

In onze salons geven we uitgebreid advies en is naast onze expertise een enorme variëteit aan kleurservices te vinden. We maken kapsels en kleuren op maat, die niet alleen bij het type haar en de huidtint passen, maar die ook aansluiten op de trends. We noemen dit ‘Haute Couleur’, waarbij een spel van licht en shaduw jouw coupe tot leven te laat komen.

Kleuren is een kunst van de ware kleurspecialist, die lok voor lok kleur geeft aan jouw persoonlijkheid. Kleurwisselingen hoeven overigens niet schadelijk te zijn voor het haar. Onze kleurspecialisten helpen je bij de keuze voor de juiste kleur en gebruiken de producten die er voor zorgen dat jouw haar gezond blijft.

Bij ieder bezoek wordt besproken wat de mogelijkheden zijn. Met deze creatieve benadering kunnen we kleuren bijwerken of opnieuw creëren: re-color of re-create. Onze kleurspecialisten kijken goed naar welk type je bent. Er zijn drie basistypes, namelijk warm, koel of een combinatie hiervan. Zo kunnen we door middel van een simpele doekentest eenvoudig maar effectief kleuren kiezen die bij de kleur van jouw huidtint en ogen passen.

Onze technieken bevatten veel Ombre en Balayage technieken waarbij elke pluk haar één voor één met de hand wordt wordt gekleurd.

Smart Highlights

Nederlands haar is van nature donkerblond, wat eigenlijk betekent dat het niet donker en niet blond is. Een groot gedeelte van onze klanten laat hun haar kleuren met highlights.  Door het oplichten wordt het haar vaak poreus met als gevolg beschadigd, dof haar dat sneller klit, breekt en splijt. Dankzij produkten als Smartbond van LÓreal Proffesional en Olaplex voorkomen we schade aan je haar en zijn we in staat je haar weer te herstellen.

Bij ieder bezoek maakt de kleurspecialist een afweging en bespreekt zij de mogelijkheden en eventuele gevolgen van het kleuren voor de conditie van jouw haar. In dit advies gaan we altijd uit van het behouden van de optimale kwaliteit en geven we ook adviezen met betrekking tot de haarverzorging zodat jouw haar er goed uit blijft zien.

Colorbar 

Bij Pierot vindt je een aparte kleurafdeling. We stoppen nooit met verbeteren van onze skills en bieden een grote variateit in onze kleurproducten. Ons team van Starcoloristes zijn altijd on trend met nieuwe kleurtechnieken die aansluiten bij het modebeeld. Ons pallet van kleuren bevat alle tinten en kleuren om unieke kleurresultaten te realiseren zoals, silver of mermaid hair, rose quartz, ashy blue, of chocolate. Welke kleur je ook wilt, wij hebben de kleur waar je naar zoekt.

Een Colourspecial bestaat uit één gehele basiskleuring met verschillende tinten schaduw of licht. Deze accenten worden op speelse wijze, met behulp van folies, in jouw haar gezet – natuurlijk afgestemd op de coupe. Er kan gekozen worden voor een subtiele uitstraling, maar ook juist voor een opvallende eyecatcher.

Coupe Folie Soleil bieden wij in verschillende varianten aan. Nadat met onze stylist de juiste kleurcombinatie en het gewenste effect is bepaald, wordt de kleuring met behulp van folies in het haar gezet. Hierdoor ontstaan verschillende geweven strookjes haar, die op een natuurlijke manier samenkomen in het kapsel. Hierbij wordt rekening gehouden met de haarvalling en het gewenste effect. De hoeveelheid folies kan variëren van de helft van het haar, tot driekwart van het haar (van oor tot oor), of door de gehele coupe verdeeld. Deze techniek kan ook gecombineerd worden met een basiskleuring.

Creative Colours zijn een speciale kleurtechnieken bestemd voor degenen die meer karakter aan hun kapsel willen geven door middel van diverse kleuraccenten. Het is de manier waarop enkele folies worden gezet om bepaalde accenten in de coupe uit te lichten. Dit haalt bepaalde gedeeltes van de coupe sterk naar voren en zo vallen de aangebrachte accenten meer op. Deze techniek is ook te combineren met een basiskleuring. Onze creative colours zijn uitermate geschikt voor halflang en lang haar.

Artistic Colours  zijn technieken die toegepast worden door onze kleurspecialisten, ze zijn je haar als hun canvas om een unieke kleur te maken. Dit kan met speciale folie technieken of frre hand painting technieken zoals folieage en balayage

Balayage is afgeleid van het Franse woord Balai, wat bezem betekent. We vegen met een speciaal blondeerpoeder wat niet vlekt zachte strepen door het haar waardoor een natuurlijk sun-kissed effect ontstaat. Deze hairpainting techniek kan met meerdere tinten toegepast worden zodat licht en donker je haar laten leven.

Folieage is een folie soleil techniek waarbij fijne folies en balayage technieken gecombineerd worden.