Pierôt Amsterdam 020-6794120
Pierôt Haarlem 023-5511156
Permanent waves
 
 
 
 
 
 

Textuur

Textuur

Krullen, volume of steil? De haarstylisten van Pierôt kunnen je helpen de textuur van je haar te veranderen of te versterken. Er zijn veel nieuwe technieken om je haar meer volume te geven, krullen te creëren of juist steil te maken. Niet elk haar is geschikt voor chemische processen als permanenten en straightening, daarom kan alleen een specialist bepalen wat de mogelijkheden voor jouw haartype zijn. Lees hieronder meer over alle mogelijkheden. Ook kun je inspiratie opdoen met onze foto’s. Je kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek. We zullen je haar testen en een advies op maat geven zodat je weet welke behandeling het mooiste resultaat geeft.

Volume

Heb je dun of futloos haar dat slap langs het hoofd valt en wil je meer volume? Of wil je graag een volle bos krullen maar is jouw haar slap, fijn of steil? Geen probleem: wij kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw haar. Waves, krullen, omvorming, spiraalpermanent, shaper-krullen of alleen volume door een root-lift, er is van alles mogelijk.

Een permanent of een root-lift kan meer volume en stevigheid creëren voor dikker ogend haar. Een root-lift is een moderne benaming voor het aanzet-permanent. We maken een omvorming op de eerste centimeters van het haar met behulp van grove wikkels,  waarbij de lengten ingepakt worden en daardoor steil blijven. Op deze manier krijg je geen krul maar wel volume. Een rootlift is alleen geschikt voor korte lengtes tot halflange kapsels en houdt zes tot acht weken.

Permanente krullen

Blijvende krullen zijn weer helemaal in en worden in de volksmond nog steeds een permanent genoemd. Denk hierbij echter niet aan het permanentje van vroeger, inmiddels zijn er nieuwe technieken en producten die zorgen voor een geweldige krullenbos of een extra volume-boost. Heb je sluik vallend haar en wil je een natuurlijke krul, dan is een grove permanent of een beachwave wellicht een oplossing. Het haar kan klassiek met rollers of met shapers gepermanent worden. Deze schuimrubberen papillotten geven een onregelmatige krultekening waardoor de krullen een prachtige natuurlijke valling hebben. Heb je lang, gezond haar en wil je een echte kop met krullen, overweeg dan een shaper- of spiraalpermanent. Door het haar met heel veel wikkels of shapers als een spiraal op te draaien, ontstaat een sterke krul met optimale veerkracht. Uiteraard geeft mooi, gezond haar de mooiste krullen.

Houdbaarheid en haalbaarheid.

Afhankelijk van je haartype, haarverzorging en de gekozen krulsterkte kan een permanent een aantal maanden tot soms wel een halfjaar blijven zitten. Een permanent is echter niet geschikt voor elk haartype en haarlengte. Als je meer dan 30% highlights in het haar hebt, een onrustige hoofdhuid hebt of een zeer poreuze haarkwaliteit,  is een chemische behandeling zoals een permanent niet aan te raden. Laat je dus van tevoren goed informeren door onze haarstylisten en boek een intakegesprek (link) .Wij adviseren je graag over de mogelijkheden

Kijk op onze gallery voor de mooiste krullen!

Mooi, steil haar

Droog pluizend haar, te veel krul of last van natuurlijke ‘vleugeltjes’ ?  Straightening, oftewel glad maken, kan de uitkomst zijn. Ervaar hoe het is om mooi glad en glanzend haar te hebben dat niet pluist. We hebben verschillende methodes, blijvend of tijdelijk, die natuurlijke krul of valling grover of helemaal steil maken. Onze hairstylisten kunnen bepalen welk effect bij jouw haar haalbaar is en welk prijskaartje daaraan hangt. Daarom raden we aan eerst een afspraak te maken voor een adviesgesprek zodat we kunnen bepalen welke methode het beste resultaat geeft.

Voor pluizend haar dat te veel volume heeft, biedt Pierôt verschillende mogelijkheden zoals Keratinebehandelingen die enkele maanden verzorging geven. Deze treatments zijn in veel gevallen gewoon te combineren met kleur- en highlightbehandelingen.

De Moisturist X-tenso treatment is een behandeling die het haar rustiger maakt, krulsterktes twee gradaties doet afnemen, een mooi verzorgd effect geeft en pluis grotendeels weghaalt. Vooral geschikt voor de vervelende vleugeltjes. De behandeling houdt ongeveer 6-8 weken.

De Braziliaanse X-tenso behandeling is een thermische relaxmethode waarbij het haar tot wel 60% gladder kan worden. Daarnaast helpt deze treatment pluizig haar voorkomen en zorgt het ervoor dat je kapsel langer in model blijft. Middels X tenso Moisturist maken we de krul rustiger, creëren glans, reduceren de krulsterkte en volume tot max 40%. De natuurlijke krul zal geleidelijk weer terug komen.

Wil je écht steil haar, dan kun je de Japanse Straightening methode overwegen. Deze methode is een 3,5 uur durende X-tenso behandeling waarbij het haar echt goed steil wordt. Het verandert de haarstructuur en textuur door het verbreken van zwavelverbindingen in de kern van het haar. Sterk krullend en kroezend haar wordt hierdoor steiler, gladder en glanzender. Wat dus betekent dat het haar - ook als je onder de douche vandaan komt en je haar aan de lucht laat drogen - glad opdroogt. Door het permanente effect krijg je wel uitgroei van krullen. Wij adviseren maximaal twee keer per jaar deze uitgroei bij te werken.

Keratinebehandeling

Keratinebehandelingen zijn geen chemische behandelingen, maar vooral verzorgende behandelingen. De intensiteit van de behandeling bepaalt het gewenste resultaat en omdat de behoefte voor iedereen verschillend is, bieden we twee soorten keratinebehandelingen. Deze behandelingen duren ongeveer 2,5 uur afhankelijk, van de haarlengte en -dikte.

 

Kera Therapy treatment is een behandeling om droog en beschadigd haar te herstellen. Het revolutionaire haarverzorgingssysteem is ontworpen om pluis te elimineren, het haar glad te maken en de glans van het haar te verbeteren.

Door middel van keratine, gecombineerd met jojoba-, argan- en rozemarijnolie, wordt het haar intensief hersteld en verzorgd. De behandeling zorgt voor drie maanden lang pluisvrij, gezond en glanzend haar.

 

Kérastase Discipline Smoothing Treatment.

Deze Kérastase treatment temt pluizig, weerbarstig haar en maakt het weer glad en steil. De keratine wordt in het haar aangebracht en vervolgens geactivereerd en gesealed met een steiltang.