Pierôt Amsterdam 020-6794120
Pierôt Haarlem 023-5511156
Permanent waves
 
 
 
 
 
 

Krullen of steil haar?

Textuur

Krullen, volume of steil? De haarstylisten van Pierôt kunnen je helpen de textuur van je haar te veranderen of te versterken. Er zijn veel nieuwe technieken beschikbaar om je haar meer volume te geven, krul te maken of je haar juist steil. Permanenten of straightening is een chemisch proces waar je haar geschikt voor moet zijn; daarom kan alleen een specialist bepalen wat de mogelijkheden voor jouw type haar zijn. Lees hieronder meer over alle mogelijkheden. Ook kun je inspiratie opdoen met onze foto’s. Je kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek. We zullen je haar testen en je een advies op maat geven zodat je weet welke behandeling het mooiste resultaat geeft.

Volume

Meer volume? Heb je dun of futloos haar dat slap langs het hoofd valt? In dat geval kan een permanent of een root-lift de oplossing zijn om meer volume te creëren. Dit zorgt voor meer stevigheid, volume en voor dikker ogend haar. Een root-lift is een moderne benaming voor de aanzet-permanent. We maken een omvorming op de eerste centimeters van het haar met behulp van grove wikkels waarbij de lengten ingepakt worden en het haar daardoor steil blijft. Zo krijg je geen krul maar wél het volume, wel alleen geschikt voor korte lengtes tot halflange kapsels. Een root-lift is houdt ongeveer zes tot acht weken.

Permanente krullen

Blijvende krullen zijn weer helemaal in en wordt in de volksmond nog steeds een ‘permanent’ genoemd. Denk hierbij echter niet aan ‘het permanentje’ van vroeger. Er zijn inmiddels nieuwe technieken en producten die zorgen voor een geweldige krullenbos of een extra volume-boost. Waves, krullen, omvorming, spiraalpermanent, shaper-krullen of alleen volume door een root-lift? Het kan allemaal, ‘volumekapsels’ zijn weer helemaal in. Van nature geen volle bos krullen maar slap, fijn of steil haar? Geen probleem: wij kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw haar.

Heb je sluikvallend haar en wil je een natuurlijke krul, dan is een grove permanent of een beachwave wellicht een oplossing. Het haar kan klassiek met rollers of met shapers gepermanent worden. Deze schuimrubberen papillotten geven een onregelmatige krultekening waardoor de krullen een prachtige natuurlijke valling hebben. Heb je lang, gezond haar en wil je een echte kop met krullen, overweeg dan een shaper of spiraal permanent. Door het haar met heel veel wikkels of shapers als een spiraal op te draaien, ontstaat een sterke krul met optimale veerkracht. Uiteraard is het wel zo dat mooi, gezond haar ook de mooiste krullen geeft.

Houdbaarheid en haalbaarheid.

Afhankelijk van je haartype, haarverzorging en de gekozen krulsterkte kan een permanent van een aantal maanden tot soms wel een halfjaar blijven zitten. Een permanent is niet geschikt voor elk haartype en haarlengte. Als je meer dan 30% highlights in het haar hebt, een onrustige hoofdhuid hebt of een zeer poreuze haarkwaliteit, dan is het niet aan te raden om te permanenten. Dit komt doordat het een chemische behandeling is die zijn tol eist voor het haar. Laat je dus van tevoren goed informeren door onze haarstylisten en book een intakegesprek (link) . Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Kijk op onze gallery voor de mooiste krullen!

Steil haar

Droog pluizend haar, te veel krul, of last van natuurlijke ‘vleugeltjes’  – hier kan straightening oftewel het haar glad maken dé uitkomst zijn. Ervaar hoe het is om mooi glad, glanzend haar te hebben dat niet pluist! We hebben verscheidene methodes, blijvend of tijdelijk, die natuurlijke krul of valling wat grover of helemaal steil maken. Onze hairstylisten kunnen bepalen welk effect in combinatie met jouw haar haalbaar is en welk prijskaartje daaraan hangt. Daarom raden we aan eerst een afspraak te maken voor een adviesgesprek zodat we kunnen bepalen welke methode het mooiste resultaat geeft.

Bij pluizend haar dat teveel volume heeft biedt Pierôt verschillende mogelijkheden zoals Keratinebehandelingen die enkele maanden verzorging geven. (link naar keratinetreatment) Deze treatments zijn in veel gevallen gewoon te combineren met kleur en highlight-behandelingen.

De Moisturist X-tenso treatment  is een behandeling die je haar rustiger maakt, het maakt je krulsterktes 2 gradaties minder, en geeft een mooi verzorgend effect en haalt het pluis grotendeels weg. Vooral geschikt voor de vervelende vleugeltjes. De behandeling houdt ongeveer 6-8 weken.

De Braziliaanse X-tenso behandeling is een thermische relaxmethode waarbij het haar soms wel tot 60% gladder wordt. Daarnaast helpt dit om pluizig haar te voorkomen en zorgt dat je kapsel langer in model blijft. Middels X tenso Moisturist maken we de krul rustiger, het geeft glans, reduceert de krulsterkte en volume tot max 40%. De natuurlijke krul zal langzaam weer terug komen.

Wil je echt steil haar dan kun je ook de Japanse Straightening methode overwegen. Deze methode is een 3,5 uur durende X-tenso behandeling waarbij het haar goed steil wordt. Deze steilmaker verandert de haarstructuur en textuur door het verbreken van zwavelverbindingen tot in de kern van het haar. Sterk krullend en kroezend haar wordt hierdoor steiler, gladder en glanzender. Wat dus betekent dat het haar - ook als je onder de douche vandaan komt en je haar aan de lucht laat drogen - glad opdroogt. Door het permanente effect krijg je wel uitgroei van krullen. Wij adviseren maximaal twee keer per jaar deze uitgroei bij te werken.

Keratinebehandeling

Keratinebehandelingen zijn geen chemische behandelingen, maar vooral verzorgende behandelingen. De intensiteit van de behandeling bepaald het gewenste resultaat en omdat de behoefte voor ieder verschillend is bieden we 2 soorten keratine behandelingen. Deze behandelingen duurt ongeveer 2.5 uur afhankelijk van de haarlengte en dikte.

Kera Therapy treatment is de behandeling om je haar naar zijn oorspronkelijke gezondheid te herstellen. Het revolutionaire haarverzorgingssysteem is ontworpen om pluis te elimineren, het haar glad te maken en de glans van het haar te verbeteren.

Deze kerabond technologie, gecombineerd met jojoba-, argan- en rosemarijn olie, verrijkt en verzacht het haar met essentiële voedingsstoffen en proteïnen. Het repareert droog en beschadigd haar in 120 minuten. Mocht je dol zijn op je pluizige krullen, sla dan deze behandeling over; het temt je slagen of krullen tot zo’n 75%. De behandeling geeft jou 3 maanden lang pluisvrij, gezond en glanzend haar.

 Prijsindicatie Kératine Treatment  vanaf € 231,37

 

Kérastase Disipline Smoothing Treatment.

Deze Kérastase salon treatment duurt ongeveer 45 minuten plus de tijd van een blow dry om het af te stylen. Het proces is simpel, je haar wordt gereinigd door middel van een heerlijke hoofdhuidmassage. Daarna wordt de Long Lasting Disipline aangebracht aan de stoel. Deze behandeling heeft een warmte activator, dus wordt het ge-sealed met een warmtetang. Als deze behandeling gedaan is je haar niet meer pluizig en glad.

Ook ruig krullend haar wordt getemd tot eeelderige krullen.

The in-salon treatment will run you about and takes about 45 minutes plus the time of your blow-dry to complete. It’s a really simple process: your hair is cleansed at the sink and then Soin n°1: Long-Lasting Discipline care is applied at the chair. This treatment is heat-activated, so it’s sealed in with a flat iron once it’s been applied. You’ll have really sexy 90’s hair afterwards: