Pierôt Amsterdam 020-6794120
Pierôt Haarlem 023-5511156
hair artists at the heart of who we are

Geschiedenis

Geschiedenis

De naam ‘Pierôt’ is begin jaren 60 ontstaan in Parijs. De vader van Maurice, de Haarlemse kapper Jean Pierre, werd uit waardering door zijn Franse clientèle liefkozend Pierôt genoemd. Bij zijn terugkeer in Nederland opent hij in 1964 zijn eerste salon onder de naam Jean Pierôt Haute Coiffure.

De wieg van Maurice stond letterlijk in de salon. Al op zijn 14e gaat hij aan de slag in de salon van zijn vader. Als hij onder zijn eigen naam in 1985 zijn eerste kappersprijs in ontvangst neemt, levert dat in de pers nauwelijks bekendheid op. Vanaf dat moment neemt hij de naam ‘Pierôt’ aan als artiestennaam. Maurice is een artiest; een topkapper met passie en liefde voor het vak. 

In 1989 ontmoet Maurice tijdens een van zijn vele kappersshows model Daniëlla. De vonk slaat over en Daniëlla maakt een succesvolle carrièreswitch naar het kappersvak. Het organisatorische talent van Daniëlla samengevoegd met de creativiteit van Maurice blijkt een succesformule. Ze openen een salon in Heemstede  in 1993, maken samen internationaal carrière en zetten een duidelijk Pierôt-stempel op modeshows en fotoshoots. Ze winnen diverse prestigieuze awards en zijn verantwoordelijk voor verbluffende metamorfoses op de Nederlandse televisie bij diverse televisieprogramma’s en in toonaangevende magazines

In 2002 openen zij een tweede salon in Amsterdam en Haarlem volgt in 2006. De Barbershop by Pierôt wordt in 2012 een enorme hit die veel navolging krijgt. In 2014 viert Pierôt zijn gouden jubileum. Het hele jaar staat in het teken van het ' Jubilée d'Or' en dat betekent speciale promoties en evenementen voor de klanten.

Pierôt is innovatief op het gebied van ergonomie en nieuwe vormen van knippen. In 2014 lanceerde Pierôt “Het nieuwe knippen” een andere manier van knippen met een bijzondere schaar genaamd Chameleon. Deze schaar zorgt ervoor dat fysieke klachten bij kappers tot het verleden gaan behoren. Wij leveren deze schaar aan collega-kappers met een bijbehorende training. Uiteraard werkt het team van Pierôt al met deze schaar en zul je als klant in onze salons zelf kunnen ervaren hoe het is om hiermee geknipt te worden. 

In september 2015 is Pierôt de geheel vernieuwde salon geopend aan de Van Baerlestraat 148, slechts een paar stappen verwijderd van de vorige salon. Deze salon is ruimer van opzet met meer ruimte voor make-up en styling en ook een apart gedeelte voor de mannelijke klanten. Meer informatie ook via ons blog en onze social media pagina's.

Pierôt is altijd bezig met innovatie van het vak en het verbeteren van de service aan de klanten.